Oleh: demoffy | September 22, 2008

Nyanyi Barengan yuk…..!!!!!

AssaLamu’aLaikum…….

Yuk konco-konco, monggo sami-sami nyanyi barengan kuLa, kuLa gadah tembang ingkang kuLa manggihaken saking buku keLas III SD….. nggeh niku bukunepun rayi kuLa….

Sumonggo:

Engkang nomer setunggaL judhuLipun:

GUNDHUL_GUNDHUL PACUL”

Liryc’ipun nggeh ngeten:

GundhuL-gundhuL pacuL cuL GembeLengan

Yunggi-yunggi wakuL kuL gembeLengan

WakuL nggLempang segane dadi SaLatar

WakuL nggLempang segane dadi SaLatar

Engkang nomer kaLeh, JudhuLipun:

“KIDANG TALUN”

LIricipun:

Kidang taLun mangan kacang-kacang taLun

MiL kethemiL, miL kethemiL

Si Kidang mangan Lembayung

Tikus Buntung duwe anak buntung

Cicit cuit, cicit cuit

Si Tikus ana ing Lumbung

Engkang Nomer tigo:

“BUTA GALAK”

Lyryc’ipun:

Buta-buta gaLak, SoLahe Lunjak-Lunjak

Mandheg cikrak-cikrak nyandhak kunca nuLi tanjak

BaLi ngadheg maneh, rupamu ting cLoneh

Iki buron apa tak sungguh buron kang akeh

Lha wong kowe we-we, sing marah-marahi

Lha wong kowe we-we, sing marah-marahi

Gawemu sak ngono, hi hi aku wedi

Ayo kanca padha baLi

GaLo kae, gaLo kae, matane pLerak-pLerok

Rok-rok-rok-rok, kuLite ambengkerok

Rok-rok-rok-rok, kuLite ambengkerok

Ya kuLite, Ambengkerok

Ingkang nomer sekawan:

“PAMAN TANI”

Liryc’ipun:

Paman-paman tani utun, dan emut

aja age-age nyebar, srantekna den sabar

Yen udan tumurun, sebaren den gupuh mesthi babar

Becik banget thukuLane, becik banget thukuLane

becik banget, thukuLane.

Ingkang nomer gangsaL:

“ILir-ILir”

Liryc’ipun:

ILir-iLir tandure wus semiLir

Tak ijo royo-royo tak sengguh temanten anyar

Bocah angon penekno BLimbing kuwi

Lunyu-lunyu penekan kanggo mbasuh dodotira

Dodotiro kumitir bedhahing pinggir

Dondomana jLumatana kanggo seba mengko sore

mumpung gedhe rembuLane, mumpung jembar kaLangane

Ya suraka, surak iya.

Nggehkinten-kinten sumanten niku mawon. nak wonten kirang-langkungipun, nggeh posting komentaripun dipun isi…. rencang-rencang engkang ghadah tembang Lintunepun nggeh saget dituLis ing posting komentaripun….

Wa’aLaikumsaLam…..

22 sept…2008


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Kategori

%d blogger menyukai ini: